Niets doen is geen optie!

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

 

Vraag informatie

Myra ter Meulen

Myra ter Meulen

Myra ter Meulen is eigenaar van handelingsprotocol.nl en zorgt samen met Marjon Donkers voor de inhoud van de website.

Myra heeft na haar opleiding HBO Orthopedagogiek en VO opleiding management en vrouwenhulpverlening 30 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening, waarvan vele jaren als leidinggevende. Het laatst als directeur van het Advies en Meldpunt Kindermishandeling in Amsterdam. (1997-2002)

Nu leidt ze haar eigen adviesbureau op het gebied van preventie kindermishandeling en jeugdbeleid. Het bureau heet Myra ter Meulen Advies en is gevestigd in Amsterdam. Een van de opdrachten: het leiden van de Regio’s Raak samen met Jo Hermanns. Daarnaast  het opzetten van het AMK in Curaçao en het inzetten van haar expertise bij het Matra project van Defence for Children en Terre des Hommes in Kosovo/ Albanië/ Georgië en Ukraine.

Kinderen en ouders die problemen ervaren in de opvoeding, trauma’s bij kinderen en bij hun ouders met gevolgen voor hun hele leven zijn voor haar de belangrijkste drijfveren voor haar werk. Uitgangspunten: Zorg ervoor dat problemen in de vroege kindertijd worden gesignaleerd, dat mogelijke trauma’s worden behandeld en ouders die ondersteuning krijgen die nodig is om hun kinderen te begeleiden.

Marjon Donkers

Marjon Donkers

Marjon Donkers is adviseur op het terrein van (preventie) kindermishandeling en vroegkinderlijke traumatisering. Ze heeft een adviesbureau onder haar eigen naam (marjondonkers.nl).

Na haar studie filosofie startte zij haar loopbaan in 1995 bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling in Amsterdam, waarna zij zich verder heeft toegelegd op jeugdbeleid, kinderrechten en de aanpak van geweld tegen kinderen. Zij werkte als rijksambtenaar (jeugdbeleid) bij het Ministerie van VWS, en als consultant onderwijs & jeugdbeleid (Ernst & Young), waarna zij de overstap maakte naar de NGO-sector (Stichting Kinderpostzegels) en o.a. deelnam aan het Nederlandse Kinderrechtencollectief.

Sinds 2010 werkt zij als zelfstandig adviseur en houdt zich vooral bezig met beleid, uitvoering en belangenbehartiging rond kinderrechten en de preventie & aanpak van kindermishandeling. Haar opdrachtgevers zijn ministeries, gemeenten, maatschappelijke organisaties en instellingen binnen de (jeugd)gezondheidszorg, onderwijs, GGZ of jeugdhulp. Daarnaast heeft zij zich verdiept in ouderschapstheorie, ouderbegeleiding en het versterken van ouderschap binnen onze maatschappij.

Marjon werkt als redacteur voor Augeo Magazine (voorheen: Tijdschrift Kindermishandeling) en voor het Tijdschrift Ouderschapskennis. Daarnaast is ze als docent ‘preventie kindermishandeling & huiselijk geweld’ verbonden aan het RINO en de Radboud Universiteit.

Belangrijke drijfveer in haar werk is om te leren van de ervaringen van kinderen en jongeren zélf en hen een stem te geven. Luisteren naar wat zij – de mensen over wie het gaat – zelf te zeggen hebben. Hun ervaringen, meningen en oplossingen bieden vaak de beste aanknopingspunten en inspiratie voor verbeteringen van beleid en praktijk.

© Handelingsprotocol.nl

Please publish modules in offcanvas position.